Reclame Blok Top (A)

Twitter Follow Me

Follow us on Twitter

AZSV JO11-5G haalt finale op Duits toernooi

Een mooie beker gaat mee naar Aalten!

Als afsluiting van het seizoen speelt de JO11-5G zijn tweede en laatste toernooi bij de SV Biemenhorst in Duitsland. Het op zijn Duits perfect georganiseerde toernooi heeft een deelnemersveld van acht ploegen. Twee Nederlandse en acht Duitse verenigingen strijden in twee poules om de prijzen.

Door twee puike overwinningen in de eerste twee wedstrijden – beide 1 – 0, doelpunten van Coen en Timon – wordt onze trots eerste in de poule! Er wordt hartstochtelijk gestreden maar ook goed gevoetbald en de overwinningen zijn dan ook meer dan verdiend. De goal van Coen is een droge knal over de grond in de lange hoek. Timon krult de bal sierlijk na een mooi passje binnen. Laatste partij gaat dan wel verloren, maar op dat moment waren ze dus al zeker van de eerste plaats.

Dat betekent halve finale en dat wordt een memorabele wedstrijd. AZSV is gekoppeld aan SV Heumen – de andere Nederlandse ploeg uit omgeving Nijmegen – en beide teams maken er een geweldige pot van. Lucas staat in de goal, omdat Siem nog niet mag keepen. Siem maakt echter van de nood een deugd en dribbelt  er op los! Lucas B. speelt achterin en in de eerste fase van de wedstrijd wordt hij daarbij geholpen door Jasper, die verdedigt alsof hij het wekelijks doet. Timon en Noëlle spelen in deze wedstrijd van midden uit en Jens en Siem staan voorin.

20170603 165952sHet blijft een poos 0 – 0 en de (enorme!) groep supporters van beide kanten hebben het niet meer. Er worden vanaf de kant beloningen beloofd. Heumen gooit de MacDonalds in de strijd. Tussen de Aaltense supporters wordt de term ‘Euro Disney’ gehoord. Gelukkig hebben de spelers dit niet gehoord… K. De trainers gooien het halverwege om naar de vertrouwde formatie. Jasper gaat weer naar het midden en Joeri achterin. Iedereen speelt geweldig en vol overgave.

Dan eindelijk de verlossende 1 – 0. Jens is weer eens niet te stoppen op links en kegelt de bal vanuit een onmogelijke hoek tegen het net. Prachtige goal. Heumen speelt echter ook geweldig en dus wordt het 1 – 1. En dus penalty’s. Alle vingers gaan omhoog maar de stoïcijnse coaches hebben al bepaald wie ze gaat nemen. Coen, Jens en Jasper in die volgorde. De penalty’s van Coen en Jens zijn perfect genomen en dus onhoudbaar. Aangezien de Heumense uitblinkster (tijdens de wedstrijd) de penalty mist is die van Jasper de beslissende. Hij blijft koel en schiet ‘m boven in de hoek binnen. FINALE!

Helaas gaat die verloren tegen Borussia Bocholt. Een team dat behoorlijk boven alle teams uitstijgt en dus verdiend eerste wordt.

20170603 173658s

De pret is er niet minder om en Noëlle neemt uit handen van de toernooi leiding de prachtige beker in ontvangst. 

Op deze plaats nogmaals dank aan het - terecht - trotse trainers trio Luuk, Niels (die middelste achter de vuisten) en Jeroen!

20170603 174552s

Aangezien alle(!) vaders en zelfs een opa he-le-maal naar Bocholt zijn gefietst, laten ze zich de BittBurger (of een colaatje) wel smaken!

20170603 174822s

nieuws@azsv-aalten.nl

Nieuws voor de AZSV site kunt u mailen naar: nieuws@azsv-aalten.nl

clubblad@azsv-aalten.nl

Kopij voor AZSVKontakt kunt u mailen naar: clubblad@azsv-aalten.nl

verslag@azsv-aalten.nl

Wedstrijdverslagen kunt u mailen naar: verslag@azsv-aalten.nl

toernooien@azsv-aalten.nl

Coördinator toernooien: toernooien@azsv-aalten.nl