Reclame Blok Top (A)

Twitter Follow Me

Follow us on Twitter

AZSV B4 opnieuw kampioen, nu in de voorjaarscompetitie 2017 , 3e klasse 16.

b4

We beginnen het jaar 2017 met de huldiging bij AZSV, voor het behaalde najaarskampioenschap in 2016. Dit gebeurt op de nieuwjaarsreceptie van AZSV. Er staat een taart voor ons klaar, uitgereikt door de wethouder sportzaken aan teamcaptain Bart. Trekken ons dan sneaky terug in kleedkamer 14, alwaar gretig de aanval wordt ingezet op de taart. Hiermee is gelijk de teneur gezet voor de voorjaarscompetitie: aanvallen, eerste doelstelling is NIET puntloos onderaan eindigen.

De voorbereiding op de voorjaarscompetitie was intensief en goed ( de uitslagen van de 2e gespeelde oefenwedstrijden deden anders vermoeden: tegen Longa B 3 verliezen we nipt met 2-1, van AZSV A3 krijgen we 5-1 klop).
Ook heb ik nog een 2 uur durende oefensessie georganiseerd in de sporthal van Schaersvoorde, locatie stationsplein.
Al met al een goede opbouw naar het seizoen qua wedstrijdritme, niet qua uitslagen. But who cares, de punten worden verdeeld in de competitie.
Helaas begint de voorjaarscompetitie met het blessureleed van Rob Koskamp, tijdens de oefenwedstrijd tegen Longa B3. Longa B3, een fijn voetballende ploeg met prima leiders, is een goede maat voor ons. Maar de knieblessure die Rob oploopt zal hem tot en met de wedstrijd tegen Zelos B2 aan de kant houden.
Op de linksback positie vervangt Mika hem, die zich daar prima manifesteert. Mika, ook al ben je een middenvelder, je het het klasse gedaan, chapeau!!

Zaterdag 11.02.2017 14:45 uur AZSV – Zeddam – St Joris B1 uitgesteld op verzoek van Zeddam ivm carnaval.
Deze zaterdag wordt door mij dan ook benut om met de spelers een 2 uur durende oefensessie te houden bij Schaersvoorde in de sporthal.

Zaterdag 18.02.2017 1e wedstrijd: SDOUC B2 – AZSV B4.
Afwezig: Youri (na operatie). Geblesseerd maar mee als extra coaches Wiebe / Rob.
Onze doelstelling, wordt bij de eerste wedstrijd meteen al gehaald. Geen spectaculaire wedstrijd, wel goed spel. Aron opent de score voor dit seizoen: 0-1. Na de rust laat ook Joost zien dat hij een scorende spits is: 0-2. Bastiaan zet met een mooi schot de 0-3 op het scorebord. Na het laatste fluitsignaal zie ik alleen maar blije gezichten bij onze B4. En terecht! De openingswedstrijd winnen is goed voor het zelfvertrouwen.
We staan na de eerste speelronde op de 2e plaats(gedeeld eerste) i.v.m doelsaldo. Voorwaar geen slecht begin. 1 Wedstrijd 3 punten doelsaldo 3-0

Zaterdag 25-02-2017 inhaal/beker.

Deze zaterdag zijn we vrij . Het plan om een eerder afgezegde oefenwedstrijd tegen AD69 B1D te spelen gaat niet door.

Zaterdag 04.03.2017 inhaal / beker.
2e competitiewedstrijd AZSV B4 – Zeddam – Sint Joris B1. Eerste thuiswedstrijd.

Ziekte: Wouter / Wiebe. Geblesseerd: Rob. Afwezig: Wim (hij wordt vervangen door Tom , zijn “vaste vervanger” bij diens afwezigheid).

Net als de voorjaarscompetitie worden we helaas geteisterd door blessureleed. Ik word geholpen door Jan Willem / Harry (B2) die Sem B aan ons uitlenen en Andre(C2) die Sem J en Lennart ter beschikking stelt. It’s in de family, zeggen we dan maar. Lennart heeft vorig jaar ook al 2x meegespeeld bij ons team , destijds B5. Zo heb je dan in een wedstrijd 2 broers in de opstelling, wat ik persoonlijk mooi vond.
We spelen in de gele shirts, aangezien Zeddam St Joris ook rood/witte tenues heeft. Zeddam is een voetballende ploeg, wat zicht vertaald in ene bijzonder goed spelende B4 . Vanaf het eerste fluitsignaal speelt hier de B4 die we zo graag zien: mooi, combinerend en verzorgd voetbal. Aanvallend ingesteld als onze mannen zijn, gaan er 2 ballen op paal en lat. Dan na 25 minuten geeft Remco rond de middenstip een splijtende pass op Aron, zie alleen voor de keeper van Zeddam komt. Heel knap kapt Aron deze uit en schiet heel fraai de welverdiende 1-0 binnen. BAM!!! De B4 weet dat er meer inzit. Aanvallend hebben wij nu de overhand.
Dan , 10 minuten later, is het onze teamcaptain Bart, die aanvallend een duit in het zakje doet. Bij een poging door te stomen in het 16 meter gebied van Zeddam wordt er een forse charge op hem uitgevoerd. Scheidsrechter Siebenheller twijfelt echter geen moment, geeft de overtreder resoluut een gele kaart en wijst naar de 11 mtr stip: penalty. Bart wijst Joost aan, en deze pakt resoluut de bal en schiet snaar strak de 2-0 binnen. Tevens ruststand.
In de rust zetten we e.e.a. om: Lennart W , Sem B (middenveld) Sem J (verdediging) komen erin. Met hun fantastische inbreng gaat de B 4 verder, waar het voor de rust ophield. Met nu Lennart en Bernd op het veld is het een beetje een familie aangelegenheid. Aanvallend zijn we de bovenliggende partij, helaas worden de goede gecreëerde kansen niet benut. We treffen wederom meerdere malen paal en lat. Complimenten aan Zeddam St Joris: een goed voetballende ploeg, ze weten echter ook niet van opgeven, ze blijven pushen en blijven dreigend. Toch gebeurt na 25 minuten dan toch waar je als coach op hoopt: Sem B. geeft de bal vanaf links heel mooi voor op Aron, die de bal strak, keihard en verwoestend achter de keeper van Zeddam in de touwen pegelt: 3-0. Kadeng! De wedstrijd zit op slot. Met nog 10 minuten te gaan hanteren onze verdedigers voor het eerst het door mij geïntroduceerde HHW principe ( Hard Hoog Wiet d’r uut als nodig), als Zeddam Sint Joris weer gevaarlijk dreigt op te komen. Ze doen het met vaart en verve. Ook Kevin houdt het doel op die wijze desgewenst schoon.
De 2e wedstrijd winnen we dan ook dik verdiend, onze mannen hebben deze wedstrijd laten zien dat de B4 goed en ook mooi kan voetballen, maar ook verdedigend de boel zeker op orde heeft. Klasse gespeeld mannen. 2e wedstrijden op rij houden we de 0 !!!
Sem B , Sem J , Lennart, onwies bedankt voor jullie mooie bijdrage!!! Mede dankzij jullie inzet kon Zeddam op het middenveld tijdig worden verschalkt.

Terecht is de blijdschap bij spelers na het laatste fluitsignaal van Scheidsrechter Siebenheller. Een ijzersterk spelend B4 wint terecht van Zeddam St Joris B1.
We bezetten een gedeelde eerste plaats, op basis van doelsaldo staan we 2e. 2 Wedstrijden 6 punten , doelsaldo 6-0

Zaterdag 11.03.2017 3e wedstrijd:
AZSV B4 – Halle B1D.
Geblesseerd: Rob/Julius. Uitgeleend aan A3: Kevin.
Terug na blessure/ziekte: Wouter en Wiebe
Herhaling van de kampioenswedstrijd uit de 4e klasse. Halle is dus geen onbekende ploeg voor onze mannen. Halle heeft het, aan de uitslagen van de eerste 2 wedstrijden te zien, zwaar in de derde klasse.
B4 is de aanvallende ploeg. Halle verschanst zich rond haar eigen 16 mtr gebied. Aron opent de score: 1-0. De B4 blijft doordrukken. Als een duveltje uit een doosje is daar dan ineens Youri die heel subtiel de 2-0 binnentikt. Klasse gedaan Youri, heel belangrijke goal op het juiste moment. Gelukkig scoren niet alleen onze spitsen zoals u kunt lezen. Daar is ook onze Kees. Ik noemde hem wel eens “Der Dampflok”. Als Kees eenmaal de bal heeft en hij is op stoom…tegenstanders weest gewaarschuwd!!!!! Ook hier bij Halle…….vanaf de middenstreep vliegt Kees naar voren, en deze rush maakt hij af, met een bijzonder fraai schot tekent hij voor de 3-0 ruststand.
In de 2e helft komt Halle sporadisch naar voren. Maar veel zal het niet uithalen, want bij ons staat Dirk onder de lat. Dus…..ook geen doorkomen aan voor Halle. Nadat Wouter zijn rentree heeft gemaakt, scoort hij de belangrijke 4-0 met een mooi schot. Aron tekent voor de 5-0 en daarmee staat de eindstand op het scorebord. Misschien had er nog meer in gezeten. Maar we hebben absoluut geen reden tot klagen: 3 wedstrijden gespeeld , 9 punten; Doelsaldo 11-0. Mooie cijfers.

Zaterdag 18.03.2017 13:30 Etten B1 – AZSV B4 4e wedstrijd.
Afwezig: Remco en Aron. Geblesseerd: Rob en Mika.
Een regenachtige dag als we vertrekken bij AZSV. We hebben nog steeds te maken met blessureleed. Wederom worden we geholpen door Jan-Willem, die Sem B aan ons uitleent. En is daar Andre die Nick en Emiel aan ons uitleent. Aangekomen bij Etten moeten we alles zelf zoeken. Helaas geen leider die je ontvangt en de weg wijst. Gelukkig vinden we zelf de kleedkamer. Helaas zit daar op dat moment ook nog een team van Trias in. We delen dus gebroederlijk met dat team de kleedkamer, die dan propvol zit. Bijzonder tof is dat Nick en Emiel na hun gespeelde wedstrijd bereid zijn om ons uit de brand te helpen. Mannen, chapeau, zonder jullie hulp waren we echt niet zo ver gekomen. Onze dank daarvoor is groot!!!.Sem B is een goede bekende. Hij begint als links back. Hij weet heel goed het HHW principe in de praktijk te brengen. Zeer effectief verdedigd Sem, klasse gespeeld!
Het veld is echt een knollenveld, zeer slecht. Toch slaagt Youri erin, vlak voor rust de 0-1 in te tikken. Klasse Youri! Wederom breek je een wedstrijd open op een heel belangrijk moment.
Als ik het me goed herinner gaat Wiebe in deze wedstrijd (en de rest van de voorjaarscompetitie) aan de haal met de titel: “sliding van het jaar”….Bij een verdedigende aktie , jawel, een sliding, glijdt hij zo’n (als ik het goed inschat) 10 meter door de drek…. Gevolg: Witte broek (een beetje ) zwart……Maar wat een mooi verdedigend werk, Wiebe, de bal ging naar het hoofdveld van Etten en je nam de angel uit hun aanval. BAM……..klasse gespeeld.
De 2e helft gaat de B4 door met druk zetten. Het veld is echt zeer zwaar en slecht te bespelen. Het lijkt af en toe op beelden van Le Dakar in de modder….. Toch schittert onze Wouter als spits door met de 0-2 en 0-3 op zijn naam de wedstrijd op slot te gooien. Een veld om gauw te vergeten, maar wat een mooi resultaat…Wederom winst voor onze mannen.
Na de wedstrijd zit de kleedkamer weer eens op slot, inmiddels had men er een ander team bij in gepropt. Kleedkamers genoeg, maar blijkbaar wenst men die niet te benutten. Nadat we de leiders van het team hebben gevonden bij de hoofdtribune kunnen we de sleutel pakken en de kleedkamer betreden. We besluiten zelf toch maar een lege kleedkamer te pakken, zo kunnen onze mannen een fatsoenlijke overwinningsdouche pakken.
Als we bij terugkomst bij AZSV horen dat koploper(tot dan toe) Zelos B2 heeft verloren van/uit bij DZC B3 met 2-1 en wij de nieuwe lijst aanvoerder zijn, worden er toch even een paar vreugde kreten geslaakt. En terecht. Nooit gedacht dat wij na 4 speelrondes ongeslagen boven aan zouden staan!
4 Wedstrijden, 12 punten. Doelsaldo 14-0.

Zaterdag 25.03.2017 AZSV B4 – DZC B3. 14:30 uur veld 2

Geblesseerd: Rob – Mika.
Uitgeleend aan B2: Joost – Bastiaan.

Zoals aangekondigd aan onze spelers de eerste van 3 loodzware wedstrijden op rij tegen de nummers 4 , 5 en 2 van de ranglijst op dit moment. Ga er maar aan staan! EN hoe….
We verzamelen om 13:45 uur (voorbereidingstijd voor aanvang wedstrijd hebben wij als B4 altijd 0:45 uur voor staan).
We beginnen deze wedstrijd met alleen Dirk als wissel op de bank. Met onze 4-4-2 opstelling zit het als altijd goed. Toch begint DZC zeer sterk, agressief en hebben de eerste 20 minuten absoluut het betere spel. De B4 moet alle zeilen bijzetten om een achterstand te voorkomen…..Toch treffen ze niet ons doel, aangezien onze verdedigende middenvelders , verdedigers en Kevin prima de zaak echt onder controle houden. Helaas moet Kevin het na +/- 20 minuten voor gezien houden ivm een voet blessure. Dirk neemt het als keeper van hem over….en hoe…later hierover meer…
Gelukkig komen 15 minuten na aanvang v/d wedstrijd vanuit Terborg (gebracht door Josien, nogmaals onwies bedankt daarvoor Josien ) Lennart en Sem J ons versterken. Ook hebben Joost en Bastiaan zich inmiddels bij ons aangesloten, nadat ze eerst bij de B2 hebben meegespeeld. Hierna nemen onze mannen het heft in handen en voeren wij de boventoon. Toch lijkt het erop dat we met een 0-0 ruststand naar de thee zullen gaan…….als daar in de 30e minuut Joost in de 16 van DZC wordt gevloerd, na een forse charge van een van de DZC verdedigers. Hier is scheidsrechter Stronks (nee, niet jij Wim ) die onverbiddelijk is en wijst resoluut naar de stip. Eerst moet ik snel het veld op voor een blessure behandeling van Joost. Joost moet ik daarop op stip en sprong wisselen voor Aron, hij heeft even flink last van zijn linker voet. Ook is daar onze Wouter, penaltykiller. Hij vraagt, ik zeg, do moar Walter…leg de bal moar op de stip…..en jawel BAM…1-0!!! Dit 16 meter gebied komt later nog een keer terug in dit verslag……………
Daarna ontstaat er aan de zijde van DZC enig tumult…hun keeper is het duidelijk niet eens met de beslissing van de scheidsrechter. Luid protesterend meld hij zich bij de scheids. Hij blijft en blijft maar doordrammen…daarop trekt scheidersrechter Stronks terecht de gele kaart. Dus…………….keepertje er af, veldspeler in de goal. Helaas weten we (net als tegen Zeddam Sint Joris) geen voordeel te halen uit de man meer situatie tot aan de rust.
2e helft doet Sem J mee als links back.Hij verdedigt met vaart en verve onze 1-0 voorsprong. De B4 drukt door voert de boventoon……..uit het niets staat Joost vrij en tikt de bal binnen voor de o zo belangrijke 2-0!
Helaas zijn onze mannen even niet scherp. Amper 3 minuten na de 2-0 tikt DZC de 2-1 achter Dirk in de touwen…..uithuilen en opnieuw beginnen.
Onze mannen herpakken zich goed . Ook een compliment aan DZC B3 is op zijn plaats : ze blijven voetballen en weten echt , echt niet van opgeven. Blijkbaar is spelen tegen de koploper(AZSV B4!!!) iets speciaals, en maakt het een team beter?
Die 2-1 van DZC geeft onze mannen eindelijk het besef dat er echt wat moet gebeuren (ik zeg nog vanaf de zijkant D’r An B4 D’r An!!) Zo’n 10 minuten na de 2-1 legt Kees ( Der “Dampflokomotiv”) na een mooie rush ( op zijn bekende wijze) de bal vanaf links op bijzonder fraaie voor, en haalt Aron vernietigend uit: 3-1!!! BAM!!! Dit kantelt de wedstrijd in het voordeel van de B4. Er komt overtuiging in het spel van onze mannen. Ook Bastiaan doet een duit in het zakje : 4-1 , een mooie intikker na een voorzet van Aron. Klasse Bastiaan , op de bepalende momenten sta je er om de tegenstander op figuurlijke wijze de nek om te draaien. Prachtige goal!!
Toch blijft DZC dreigend, wat zich vertaalt in de 4-2. De spelers van DZC roepen luid en spreken zichzelf moed in. Tekenend voor deze ploeg.
Maar ook onze B4 mannen zijn echt niet van gister, en drukken opnieuw door. Aron maakt er 7 minuten voor tijd 5-2 van. De wedstrijd is beslist. Waar nodig wordt er bij ons achterin HHW verdedigt en dat helpt…. De spelers van DZC geloven er niet meer in…..

Dan…………
HET moment van de wedstrijd: 2 minuten voor tijd wordt er een speler van DZC onderuit gehaald in onze 16…penalty tegen………Scheidsrechter Stronks is ook hier onverbiddelijk, en wijst direct naar de stip.
Bij DZC is er eerst enige twijfel wie de penalty zal nemen……dan is daar toch een DZC speler die de ballen heeft naar de 11 meter stip te lopen. Tegenover hem treft die speler onze Dirk “Tim Krul” Schepers die deze DZC held flink intimideert met vreemde blikken en grimassen. Al springend en wuivend ( a la Tim Krul) laat Dirk iets zien wat de speler van DZC erg onzeker maakt. Gevolg: de speler neemt een aanloop en schiet de bal (in mijn beleving) 6 meter of meer over….Tsjakka……Dirk…fenomenaal gedaan. Alle B4 spelers rennen op Dirk af, de held op dat moment, en terecht!! Goed gedoan kearl, dat was echt vet stoer! Je bent de man of the match vandaag! Ook scheidsrechter Stronks vind het welletjes: hij blaast het eindsignaal.

Wat een mooie en spannende wedstrijd. Klasse gespeeld mannen, B4 is een team om rekening mee te houden .
Tussenstand: 5 Wedstrijden ,15 punten; doelsaldo 19-2. Eerste plaats

Zaterdag 1-4-2017 VIOD B4- AZSV B4 13:00 uur.
Afwezig : Dirk; geblesseerd Mika- Rob
Vanuit Wehl komt na zijn wedstrijd Finn (C3) ons versterken. Met ons uit B2: Sem B.

Op de dinsdagavond voor de wedstrijd ga ik ook naar Viod. Die bewuste avond is daar de wedstrijd tegen Dinxperlo/SVD B1D. Zo kan ik een indruk krijgen van onze aanstaande tegenstander VIOD B4. Zij spelen net als wij 4-4-2. Na een 1-0 voorsprong voor Viod wordt het 3 minuten later 1-1 .
In de 2e helft laat Dinxperlo het liggen en verliezen ze uiteindelijk met 3-1. We zijn dus gewaarschuwd! Een sterke ploeg die op de counter erg gevaarlijk kan zijn.

In deze wedstrijd blijkt dat VIOD 5-3-2 speelt tegen ons. Dát had ik dus echt NIET voorzien! Een tactische blunder mijnerzijds!
We lopen dan ook tegen een vestingmuur aan met hun 5-3-2 opstelling. Tegelijker tijd loeren ze, en zijn ze levensgevaarlijk op de counter. Dat resulteert in o.a. een schot op de paal. Toch zijn ook wij gevaarlijk en raken paal en lat, maar tot de rust wordt er niet gescoord. Maar wat is het spannend.

In de rust besluiten Wim en ondergetekende het tactisch anders aan te pakken: Bart, onze teamcaptain wordt een libero. Julius zal bij een B4 aanval terugzakken op zijn plek. Bart is dus de schaduwspits. Het werkt. Zo’n 15 minuten voor tijd wordt Wouter aangespeeld en tikt heel sneaky de 0-1 binnen. Toch blijft Viod uitermate gevaarlijk en dreigend. Ze geven beslist NIET op. Compliment aan onze tegenstander.
Als Kevin aan de andere kant bij onze goal prachtig de vertragingstactiek toepast, door zeer ruim de tijd te nemen voor een doeltrap, irriteert dat de ouders van de Viod spelers overduidelijk. Zij roepen naar Kev: HET IS GEEN EREDIVISIE….nee, klopt… 3e klasse 16, maar wel effectief. Dames en heren, we’ve got news 4 u: wij allen samen zijn AZSV B4, de koploper! Goed in sneaky tijdrekken, tactisch sterk optreden en andere wedstrijd winnende zaken. Daarbij ook weer het HHW-principe: De bal gaat een paar keer in de aanpalende tuinen…aiiiiiii….dat kost alweer tijd……………
Dan, zo’n 5 minuten voor tijd ( de 2e helft duurde volgens mij zo’n 48 minuten???) is daar onze Kees.
Op zijn bekende wijze maakt hij de 0-2 uit zijn welbekende rush, op bijzonder fraaie wijze. Dit wordt echter direct afgekeurd door de VIOD grensrechter. Echter geheel onterecht. Ik weet me in te houden. De meegereisde ouders en supporters zijn echt laaiend over deze beslissing, en laten dat luidruchtig merken.
Ouders: jullie hielden het absoluut netjes ,maar tochis het heel erg mooi en fijn om te zien en horen dat we ons gesteund mogen weten door zulke fanatieke ouders en supporters. Chapeau!!!!!!!!!! Ook daar doen we het voor. Prachtig!!
Als de scheids dan het laatste fluitsignaal blaast, is er dan ook luid gejuich bij onze aanhang en onszelf. Weer gewonnen, maar wat was het ultraspannend vandaag . Als ik de grensrechter van VIOD een hand geef, benadrukt hij nogmaals: het was echt buitenspel hoor! Mijn reactie: ojoa, dazawa, moar wi’j goat met 3 punten noar huus…de beste man sprak volgens mij geen dialect, but who cares……..
Helaas heeft Finn deze wedstrijd niet gevoetbald. Die beslissing wordt mij achteraf niet in dank afgenomen. En terecht. Maar Finn, jij was er wel voor ons, en alleen al daarom ben jij dus ook kampioen geworden met onze B4, dus dat wil ik hier graag nogmaals even benadrukken. Dus bij deze !
Saillant detail: er is geen ducout langs het veld. Onze spelers zitten dus op een deken langs het veld. Zo was het toch best wel een ultra spannend uitje naar Doetinchem..poah!

Tussenstand 6 wedstrijden gespeeld, 18 punten doelsaldo 20-2. Eerste plaats

Zaterdag 08.04.2017: AZSV B4 – Zelos B2 13:00 uur.

De wedstrijd der wedstrijden: nummer 1 tegen de nummer 2.

Geblesseerd: Rob -Mika

Zelos B2 hebben we vorig jaar tegen gespeeld. Uit in Zelhem verloren we nipt met 3-2 in destijds ook een zeer spannende wedstrijd………..

Vandaag de revanche…….Eindelijk beschikken we weer bijna over de voltallige selectie van onze B4. De start onzerzijds is echter zeer dramatisch: na 1 minuut 0-1 en na 10 minuten staat 0-2 op het scorebord. Mijn geloof in een goede afloop heeft op dat moment een flinke deuk opgelopen. Je denkt dan: gloeiende gloeiende , wi’j wordt vandaag afgesmeerd….
Dat Zelos een sterke ploeg is wisten we. Maar dat zij met zoveel inzet en overtuiging de wedstrijd beginnen overdondert onze mannen compleet.
Maar grote dank hier aan Wim Stronks, the master brain: de oefenstof uit de warming up werpt zijn vruchten af. Dode spel situaties.
Geoefend tijdens de warming wordt: Hoekschop vanaf links door Joost. Vrijetrap centraal door Julius. Hoekschop vanaf rechts door Bastiaan. Een leider van Zelos observeert een en ander zeer geïnteresseerd.

Uit een vrije trap in de 22e minuut van Julius is het Bartje die overtuigend en vernietigend de 1-2 inkopt bij Zelos. Bartje , wat een mooie goal. En wat neem je het team weer op sleeptouw. Donders mooi en donders goed. (Na de wedstrijd verklaarde de leider van Zelos nog tegen me.. die dode spel situatie……ik wilde nog roepen naar mijn jongens ….dat gaat…….(fout) …tsja, toen kopte jullie teamcaptain de bal donders mooi binnen, dus die complimenten zijn voor jou Bart).
Dit geeft onze mannen(en mij ook) weer geloof in meer.
In de 35 e minuut is daar een identieke situatie : Uit een identieke vrije trap van Julius kopt Bartje weer donders mooi de 2-2 achter de keeper van Zelos. Luid gejuich aan de overzijde van het veld……. Er hebben zich weer veel ouders en supporters gemeld ter ondersteuning van de “Mannschaft”. Ook diverse spelers van de B2 komen ons bij de spelers bank een hart onder de riem steken. Erg mooi om te zien.

Na de thee golft het in de 2e helft op en neer . Beide ploegen zijn dreigend en zoeken de echt aanval. Een echte kraker van een wedstrijd….Het lijkt erop dat niemand genoegen neemt met een remise. Toch duurt het ruim een half uur…….Dan in de 30e minuut is daar een aanval van de B4. Nadat Kees de bal voorzet, laat het keepertje van Zelos de bal heel knullig uit zijn handen stuiten….daar is Bastiaan die de o zo belangrijke 3-2 voorsprong mooi binnentikt.
Zelos blijft echter aandringen en geeft zich niet gewonnen. Onze backs passen weer overtuigend het HHW principe toe. Ettelijke malen ligt de bal op veld 3 . Dat noemen we 3 punten proberen thuis te brengen. Wat lukt. 3-2 eindstand…..Zwaarbevochten, de mannen hebben zich terug geknokt in de wedstrijd op karakter, en dan alsnog winnen…het geeft mij een enorme boost, ik stuiter zondags nog na van de energie van deze middag. Geweldig gedaan mannen, dit kan een “Vorentscheidung “ op het aanstaande kampioenschap zijn….Wat een mooie wedstrijd (en ik had het gevoel in die anderhalf uur 10 jaar ouder te zijn geworden )!!
Na de wedstrijd zie ik veel blije gezichten bij de ouders / supporters die hebben meegeleefd. Nadat ik veel felicitaties ivm de mooie overwinning heb gekregen (ouders/supporters, weer alleomoale onwies bedankt veur jullie steun langs de lijn bi’j dizzen kraker), kom ik Geert, onze fantastische trainer tegen. Ik slaak even een oerkreet…de energie mot d’r hoogneudig uut…Geert je begreep wat ik bedoelde. Mooi is dat jij ook zo donders fanatiek meeleeft met jouw jongens, dat geeft hun altijd weer een boost om door te gaan.

Tussenstand: 7 wedstrijden gespeeld, 21 punten; doelsaldo 23-4.

Zaterdag 15.04.2017 AZSV B4 – Westendorp/KSH B1D.
Deze wedstrijd is vervallen, omdat het team van Westendorp zich uit de competitie had teruggetrokken.
We zijn dus vrijaf. Ook zonder te spelen zullen we de eerst plaats blijven bezetten. En dat is met het aanstaande paasweekeinde dus best wel lekker eieren eten.
Eerst ben ik begin van de middag met AZSV MC2D van Julia op pad. De wedstrijd uit tegen FC Winterswijk eindigt in 0-0.

Daarna maken we van de gelegenheid gebruik om 2 aanstaande tegenstanders te scouten.
Kevin en ik gaan naar Dinxperlo. We bekijken de wedstrijd SVD B1D – Keyenburgse Boys B1GD.
We zijn niet de enigen van AZSV bij SVD op spionagemissie. Collega’s van de A2 komen we er ook tegen, die hun toekomstige tegenstanders bespieden

Terug naar onze tegenstanders

Wij kijken de 2e helft van onze opponenten. Ruststand is 0-0.Dinxperlo B1D was onze belangrijkste opponent voor het najaars kampioenschap in 2016. In een rechtstreeks duel destijds veegden we met 3-7 uit in Dinxperlo de vloer met hen aan. Toch moet je nooit je tegenstander onderschatten.

Ook Keijenburgse Boys is een tegenstander van formaat. Najaars kampioen in hun 4e klasse. Dus dat zegt wel iets over een ploeg. Ze hebben 3 kleine mennekes als spits. Donders technisch, vaardig, wendbaar en snel. Ik film bij toeval de 0-1 van KBB. Dit filmpje dient nog als oefenstof voor de trainingsvoorbereiding voor de wedstrijd tegen KBB later in mei. Uiteindelijk wint KBB met 2-4.
SVD staat vandaag zeer zwak te verdedigen. KBB is een sterke ploeg met goede begeleiding en overtuiging. Dat zegt genoeg. Nooit je tegenstander onderschatten dus.
We zijn wederom gewaarschuwd.

Zaterdag 22.04.2017 inhaal / beker.
B4 is vrij.
Wel spelen Aron en Mika met de A3 mee, uit naar DEO in Borculo, ze verliezen helaas
Kevin gaat met AZSV 10 op pad uit tegen DVV , en komt met 1-2 winst thuis.
Tevens zie ik op de AZSV app dat DZC B3 –SDOUC B2 als uitslag 1-3 heeft. Dit is echt zeer gunstig voor onze titelaspiraties. Waarom? Zie de uitleg bij AZSV B4- SVD B1D.

Zaterdag 29.04.2017 AZSV B4 – SVD B1D. 14:45 uur veld 3.

Geblesseerd : Remco / Rob (speelt toch 2x 15 min mee).
Weersomstandigheden: zonnig , ca 18 graden.
Met B2 uit naar Winterswijk : Youri. Vanuit Winterswijk worden Youri en Sem B opgehaald door Geert om deel te kunnen nemen aan deze o zo belangrijke wedstrijd voor de B4.
Tsja….dan is het toch maar eventjes D-Day…
DZCB3 verloor op 22.04.2017 thuis van SDOUC.
Dat betekent, hoewel zij 3 wedstrijden minder hebben gespeeld:
Als DZC B3 – KBB B1GD in gelijk spel eindigt, of winst voor KBB, en wij winnen, dan is de titel reeds 2 speelrondes voor het einde voor AZSV B4. Onze punten voorsprong is dermate groot dat wij vandaag de deur op slot kunnen gooien voor de titelaspiraties voor KBB en DZC.
Onze opponenten in Doetinchem spelen om 13:00 uur. Wij in Aalten trappen af om 14:45 uur.
We verzamelen om 14:00 uur . De warming up gebeurt in een ontspannen sfeer op het trainingsveld, waar het zeer druk is ivm de vele wedstrijden die om 14:45 uur beginnen.
Bij aanvang van onze wedstrijd om 14:45 uur weten wij nog net wat de tussenstand/eindstand in Doetinchem is. Remco, die helaas niet kan meespelen, houdt zijn mobiel nauwgezet in de gaten. Om 15:00 uur sluiten ook Youri en Sem B zich bij ons aan. Dan om 15:15 uur komt Remco bij me: 1-4 eindstand aldaar!
Terug naar onze wedstrijd. Bij de spelersbank staat ook onze shirtsponsor, Jurgen, om ons de eerste helft aan te moedigen. Het mogelijke kampioenschap lijkt onze mannen weer de das om te doen. Denk maar terug aan de wedstrijd tegen Longa 30 B5 vorige seizoenshelft. Na zo’n 25 minuten: geklungel in onze verdediging is daar SVD om dat bruut af te straffen: 0-1. Wederom uithuilen en opnieuw beginnen.
Dan lijken onze mannen te beseffen waar het om gaat. De B4 herpakt zich en uit een aanval prikt Joost de o zo belangrijke 1-1 achter de SVD keeper. Dan om 15:15 uur , dus na een half uur is daar Sem B die er de 2-1 mooi intikt (klasse hersteld Sem ). Het kantelpunt in de wedstrijd. De overtuiging om te winnen is er duidelijk. Toch worden er veel kansen gemist.
We gaan de rust in met een voorsprong. In de kleedkamer vertellen we de mannen de eindstand in Doetinchem van DZC – KBB. Ons devies: D’R AN!!!!
In de 2e helft drukt de B4 door. We zijn absoluut de betere ploeg, maar er worden weer veel kansen gemist. Dan is daar onze vrije trappen specialist Julius. Hij maakt uit een vrij trap de welverdiende 3-1.
Weer heel mooi om te zien : om veld 3, waar we spelen, staan flink wat toeschouwers die ons aanmoedigen. Er weten blijkbaar veel mensen dat de B4 vandaag kan stunten, en een 2e kampioenschap kan binnenhalen.
Met nog zo’n 10 minuten te spelen valt Joost helaas geblesseerd uit. Bernd is nu de 2e spits naast Aron.
En er gebeurt een klein wonder: Bernd schiet heel mooi de 4-1 in de touwen. Bernd: super gedaan, de wedstrijd zit nu op slot. Voor Bernd heeft deze goal een bijzondere betekenis. Jij en Josien weten waarom. Chapeau!!
De laatste 3 minuten lijken voor mij wel een half uur te duren. Aangezien ik de vorige kampioenswedstrijd niet heb kunnen meemaken is het een bijzondere belevenis. Als scheidsrechter Jan Wikkerink dan toch eindelijk het eindsignaal blaast , is het dan zover: in de allerlaatste thuiswedstrijd voor onze B4 , halen we het 2e kampioenschap voor het seizoen 2016/2017 binnen.
De uitslag is enigszins geflatteerd: vanwege de vele gemiste kansen hadden we wel met 6 of 7-1 moeten winnen. We winnen “maar” met 4-1. Maar whatever, we zijn dik verdiend kampioen geworden. Waar wij bleven winnen, morste de concurrentie telkens kostbare punten.

Direct na het eindsignaal wordt de figuurlijke champagne dan ook direct ontkurkt. Hoppa, waar is het feestje? Op veld 3 is het feestje!!! En terecht!!!!!!!!!!!!!! We nemen de vele felicitaties van ouders en supporters in ontvangst, en worden de nodige overwinningsfoto’s gemaakt.
Supertrots gaan we naar de kleedkamer, alwaar het teamfeest onder de spelers al losbarst.
Nadat we zij getrakteerd op de nodige versnaperingen (o.a. door onze shirtsponsor, waar voor nogmaals hartelijk dank, Jurgen), krijgen we een huldiging in de kantine aangeboden.
Daarna haasten we ons weer naar buiten om verder feest te vieren op het buitenterras. Het prachtige weer draagt er toe bij dat we tot ca 18:00 uur blijven hangen bij AZSV.
Daarna gauw naar huis, om nog snel even wat boodschappen te doen voor het teamfeestje ’s avonds. We hadden net niet genoeg sinas, drukken de spelers mij op het hart, dus dan haal ik dat natuurlijk graag voor onze mannen.
’s Avonds komen we samen bij Bart, waar we als team verder gaan met de feestelijkheden.
Een prima ontknoping zo vroeg in het seizoen. Wat maar eens laat zien dat onze mannen nu wel tegen de druk bestand waren ( en Feyenoord dat weekend niet).
De laatste 2 speelrondes zijn wij dus de regeerend kampioen in de 3e klasse 16, mooi wark.
Tegenstanders, maat uw borst maar nat.

Tussenstand: 8 wedstrijden gespeeld, 24 punten; doelsaldo 27-5; Kampioen 3e klasse 16.

Zaterdag 06.05.2017 14:30 uur
Keijenburgse Boys B1GD – AZSV B4.

We vetrekken om 13:00 uur bij AZSV naar Keijenburg, vol goede moed. Het is wederom prachtig, zonnig voetbal weer. We zijn gewaarschuwd : huidig nummer 2 tegen de kampioen, weer een kraker van een wedstrijd. Onze duidelijke missie voor de laatste 2 wedstrijden: we willen kampioen worden met 30 punten uit 10 wedstrijden.
We komen al om 13:40 uur aan bij KBB. Nadat we snel de kleedkamer hebben gevonden, kunnen we beginnen aan de warming up. Letterlijk, want wat een prachtig, zonnig voetbalweer. Het is rond de 20 graden. We nemen eerst nog snel wat B4 teamfoto’s, daarna de serieuze zaken. We doen de warming up op veld 2, waar we ook de wedstrijd zullen spelen.

De wedstrijd begint matig onzerzijds. Door een gewijzigde opstelling achterin/midden loopt de B4 niet ….. KBB is echter matig met het afronden van haar kansen. De wedstrijd golft op en neer. Voor KBB zijn de belangen groot: ze willen promoveren naar de 2e klasse. Daarvoor zullen ze vandaag moeten winnen. Ai, ze spelen tegen AZSV B4, regerend kampioen. Meerdere spelers geven aan zich niet prettig te voelen bij de opstelling. Eenmaal aangepast komt de B4 (eindelijk) op gang….B4 komt beter in het ritme en de aanvallen beginnen beter te lopen. Dat resulteert in de 29e minuut in de 0-1 voorsprong, gemaakt door Joost, uit een hele mooie rust. Klasse gedaan Joost!!!!!!!!!!! Toch blijft KBB gevaarlijk. We gaan echter met een 0-1 voorsprong de rust in. Prima dicht gehouden achterin, Kevin Bart Paul Wiebe Remco Mika.
De 2e helft staat Dirk onder de lat. De 2e helft zijn we de betere partij qua kansen scheppen. Alleen worden deze nog niet benut, wat de wedstrijd erg spannend houdt gezien de 0-1 stand. Denk maar aan Viod. Wij willen als regerend kampioen richting de 30 punten, en KBB promotie naar de 2e klasse.
KBB blijft aandringen, maar bij een counter van B4 wordt Julius overduidelijk gevloerd in de 16 van KBB. De thuis fluitende scheidsrechter kent echter geen penalty toe. Onbegrijpelijk. Bij een nieuwe aanval van de B4 wordt dan Aron gevloerd, ook in de 16 van KBB. Nu kent hij wel een penalty toe. Joost neemt deze, maar de keeper van KBB duikt naar de juiste hoek en houdt de bal tegen. Er wordt gejuicht bij de KBB supporters…… Het is echter nog niet gedaan….In de chaos na de penalty werkt KBB de bal slecht weg. Vanaf rechts lepelt Bastiaan de bal echter weer voor en daar is Aron, kopt deze werkelijk zeer mooi in: 0-2 !! Het gejuich bij onze supporters, wisselspelers en mezelf is groot.
Toch blijft KBB daarna toch sterk aandringen. Op een gegeven moment schiet een spits eerst op Dirk, in de rebound op de paal. Daarna blokt een verdediger van ons nog de bal, daarna wordt deze HHW weggewerkt naar het hoofdveld. Zo winnen we de broodnodige tijd.
Dat geeft maar weer eens aan dat KBB de nummer 2 van dat moment is .Ze geven NIET op. Maar bij aanvang van de 2e helft heb ik onze verdedigers het bij het betreden van het veld nogmaals persoonlijk op het hard gedrukt: waar nodig HHW. 3 Punten thuisbrengen is de missie voor de 2e helft. Daar moeten we het dus verdedigend niet laten liggen. En die boodschap is prima aangekomen. Een keer of 3 maaien Paul en Remco in de slotfase van de wedstrijd de bal het hoofdveld van KBB op, waar ook nog een wedstrijd plaatsvind. Op links laat Wiebe van zich horen door aldaar de bal een aantal malen naar het naastgelegen trainingsveld te werken. Klasse verdedigd mannen, dat heet een voorsprong effectief verdedigen en 3 punten thuisbrengen.
Deze tactiek leidt tot irritaties bij sommigen spelers bij KBB. Bij 2 verloren duels trappen deze heren na. Bijzonder onsportief! Helaas heeft de scheidsrechter deze feiten niet opgemerkt. Maar de B4 löt zich de kop neet gek maken……
Uit een mooie aanval krijgt Kees via Paul de bal aangespeeld. Hij walst op zijn bekende sterke en verwoestende wijze ( “Der Dampflok”) rücksichtslos de 16 binnen van KBB, en haalt wederom verwoestend uit: 0-3!!!! Kees, wederom een prachtige goal van je!!! Klasse. Dat met nog 5 minuten op de klok, gooi jij de wedstrijd op slot.
Dan is het verzet van KBB gebroken. Helaas zijn er onzerzijds ook kansen onbenut gebleven. Maar laten we er niet om malen. Als regerend kampioen de nummer 2 op dat moment met 0-3 afsmeer’n is toch mooi.
Klasse gedaan, mannen. Verdiende overwinning!
Na de wedstrijd praat ik na met een leider van KBB die vlagger was deze wedstrijd: Frans. Hij roemt onze 3 spitsen: Joost, Wouter en Aron: Hij zeg: man, man, man, wat heb e’j toch 3 donders snelle spitsen. Wat kriegt dizze gasten thuus toch te eten? Onze KBB verdedigers, verdedigster en keeper hadden echt hun handen vol en hadden ‘t moar wat moeilijk met ow kearls……. En inderdaad, ook de verdedigster van KBB geeft aan dat ze er helemaal doorheen zit na de wedstrijd. Dat compliment is dus voor jullie: Joost, Wouter en Aron, Chapeau!!

De verhoudingen zijn nu toch wel duidelijk:
Tussenstand 9 wedstrijden 27 punten, voorsprong op de nummer 2 :10 punten! Doelsaldo 30-5;

Zaterdag 13.05.2017 Silvolde B2D – AZSV B4 14:30 uur.
Geblesseerd: Rob. Afwezig: Kevin (uitgeleend aan AZSV 10)

We vertrekken 13:30 uur bij AZSV. Ivm wegewerken vlak voor Terborg (met bijbehorende vertragende stoplichten) zijn we pas om 14:00 uur bij Silvolde.
Gepland was de wedstrijd op het hoofdveld te spelen. We worden naar veld 4 geloodst, tegen de fabriek van Lovink aan. Gelukkig is de kleedkamer naast dit veld. Waar Sem B (fijn dat je weer bij ons mee wilde doen Sem!) er achter komt dat hij maar 1 voetbalschoen bij zicht heeft….oeps……Aron heeft gelukkig 2 paar schoenen bij zich, en laten ze passen…opgelost!! Gelukkig is het ook vandaag prachtig zonnig weer. We hebben helaas minder tijd om op te warmen.
Aan de avond voor de wedstrijd app ik collega Wim. Hij zal een extra stuk touw meenemen. We willen ook perse de laatste tegenstander aan onze zegekar binden………..
Om 14:30 uur geeft scheidsrechter te Kaat heeft signaal voor de aftrap, Silvolde trapt af.
Dirk keept de gehele wedstrijd, en houdt toch maar weer mooi zijn doel schoon. Klasse gedaan Dirk! Wat Silvolde B2D in de 3e klasse te zoeken heeft blijkt al gauw. Niet veel. Alles op de lange bal. Geen voetbal, stugge ploeg.
Enigszins geïrriteerd lopen onze mannen te mokken. Bij de B4 wil het maar niet lopen, wat niet alleen aan onze mannen ligt, ook door/dankzij onze tegenstander. Gelukkig is daar dan altijd onze gedreven teamcaptain Bart (die niet gewisseld is deze seizoens helft) om onze mannen op te peppen: kom op B4, tandje erbij!!!

Dan krijgt de B4 in de 10e minuut een vrije trap. Via een mooie boogbal schiet onze gedreven teamcaptain de bal in de rechter bovenhoek: 0-1! Prachtige goal Bart!! Je neemt altijd het team op sleeptouw als het niet wil lopen. Klasse!!!
Gelukkig gaat dankzij deze goal de B4 wat soepeler draaien. Het spel van Silvolde is verre van overtuigend….In de 20e minuut haalt Julius de poot aan: met een strak schot zet hij de 0-2 op het scorebord.
Daarna zakt het wederom in. Een niet voetballende tegenstander haalt het niveau van onze mannen naar beneden. We gaan met een matige 0-2 voorsprong naar de thee en de kleedkamer.
De 2e helft is helaas niet veel beter. Silvolde doet maar wat, ronduit bedroevend. Helaas kan de B4 aan het begin nog niet echt doordrukken.

In de 60e minuut laat Joost maar weer zien dat hij altijd sen spits is waar je rekening mee moet houden: via een mooie rus (a la Kees) sprint hij de 16 in van Silvolde, haalt uit, en treft verwoesten het doel. BAM!!!! 0-3 Klasse Joost, wat een mooie goal!!!!!!
Bij de aansluitende aftrap voor Silvolde gebeurt iets wat niemand van ons begrijpt: de speler van Silvolde maait de bal in een keer richting doel van Dirk, alleen 26 meter er naast. Dan valt het tempo weer terug. De jongens bij ons geloven het aan de ene kant wel. Begrijpelijk, maar je wilt graag in stijl, als de regerend kampioen, je laatste wedstrijd afsluiten. Gelukkig bouwt de B4 een mooie aanval op. Via een voorzet van Bastiaan , komt de bal in de 16 van Silvolde. De keeper springt naar de bal……ai, hij laat deze uit zijn handen vallen…..en daar is gelukkig Aron, die deze blunder van de keeper weer rücksichtslos afstraft en keihard de bal in de goal schiet…0-4. Klasse gedaan Aron!!
Daar blijft het helaas bij. De wedstrijd wordt (naar onze mening veel te vroeg) afgefloten.
Geen ruime overwinning waar we op gehoopt hadden, maar 0-4 winst is weer mooi. In deze seizoenshelft houden we 7 wedstrijden de tegenstander op 0 goals. Alstublieft. Knappe prestatie mannen.
KBB B1GD – Zelos B2 eindigt vandaag in 1-1.
Uiteindelijk eindigt SDOUC B2 in onze poule, na een 7-0 overwinning op Zeddam Sint Joris op 16.05.2017, als 2e op gepaste afstand.

AZSV B4 is met een straat lengte voorsprong kampioen geworden in de 3e klasse 16!

Hier de eindstand:

Nadat we bij AZSV om 17:00 uur jn teruggekomen gaan we allemaal snel naar huis. De derde helft speelt zich ’s avonds af bij AZSV op het kampioenen bal. Kampioensteam AZSV 2 heeft het terras prachtig aangekleed voor deze gelegenheid
Hier wordt o.a. de B4 in een fantastische ambiance gehuldigd als dubbel kampioen. We mogen als team een ere rond maken over het terras onder luide toejuichingen van alle aanwezigen. Wat een mooie ervaring was dat. Na deze zegetocht krijgt teamcaptain Bart een mooie taart uitgereikt door de wethouder van sportzaken. Na de verplichte consumptie van deze taart spoedden wij ons naar het supportershome van AZSV om munten ten halen waarmee we de sinas voor deze avond kunnen halen.

Helaas kunnen we als team de feestavond maar tot ca 20:45 uur bij wonen ivm verplichtingen elders voor iedereen.
De huldiging van onze B4 en alle andere kampioensteams was zeer geslaagd!
Mannen van Kampioensteam AZSV 2: super geregeld. Top!

Het seizoen 2016/2017 zit erop. De B4 is 2x kampioen geworden. 1 Iemand werd niet vaak genoemd, maar heeft wel de o zo belangrijke trainingen voor onze mannen verzorgd: Geert.

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen:
Geert: Onwies bedankt voor je trainingen.Kampioenstrainer!
Geert: Onwies bedankt voor je trainingen.Kampioenstrainer!
Geert :Onwies bedankt voor je trainingen.Kampioenstrainer!

Jurgen v/d Kamp bedankt voor jouw shirtsponsoring!

B4-2016/2017 Kampioensteam:
Geert, Wim, Kevin, Dirk, Bart, Paul, Remco, Wiebe, Rob, Mika, Bastiaan, Julius, Bernd, Kees, Youri, Aron, Joost, Wouter, Ewald.
Het B4 kampioensteam werd mede geholpen bij het behalen van het voorjaar kampioenschap door:
Finn, Sem B, Lennart, Sem J, Nick, Emiel, dankzij collega’s Andre, Jan-Willem, Harry.

nieuws@azsv-aalten.nl

Nieuws voor de AZSV site kunt u mailen naar: nieuws@azsv-aalten.nl

clubblad@azsv-aalten.nl

Kopij voor AZSVKontakt kunt u mailen naar: clubblad@azsv-aalten.nl

verslag@azsv-aalten.nl

Wedstrijdverslagen kunt u mailen naar: verslag@azsv-aalten.nl

toernooien@azsv-aalten.nl

Coördinator toernooien: toernooien@azsv-aalten.nl