Reclame Blok Top (A)

Twitter Follow Me

Follow us on Twitter

[FOTO] Marco wint Gouden Slipper

13 mei 2017

Vandaag stond de laatste competitiewedstrijd op het programma. In Rheden speelden we tegen de subtopper SC Rheden 2, waartegen we voor de winterstop al met 3-3 gelijk speelden.
Vanwege de blessures van Ruben, Glen, Bas, Niels en Nick konden we Ingmar, Jochem en Jari van het 4e regelen. Mede door de aanwezigheid van deze 3 mannen van het 4e zagen we kansen om te winnen.

We begonnen met de volgende opstelling:
                         Dennis
Martijn - Sander (C) - Wiebe - Twan
       Jari (4e) - Matti - Ingmar (4e)
       Jochem (4e) - Haico - Marco 
Bank: Dylan, Danny en coach Jesse 
Afwezig: Niels en Nick
Geblesseerd + Supporter: Glen, Bas en Ruben.

Zoals vaker dit seizoen kregen we in de eerste minuten twee grote kansen op de openingstreffer. Rheden speelde, vanuit het middenveld, vooral de crosspass richting de hoeken en werd hieruit gelijk gevaarlijk. In de tweede minuut stond Matti te stuntelen en Wiebe schatte de bal verkeerd in, waarna de aanvaller van Rheden de bal eenvoudig voorbij Dennis kon schieten. 1-0.
Hierna was Rheden de bovenliggende partij. Tijdens een drijgende aanval van Rheden coachte Jesse Twan om te stappen. Twan stapte uitstekend, maar de centrale middenvelder besloot de bal te spelen naar de linksbuiten, welke niet buitenspel stond. Hierdoor liep Rheden met 2 man richting Dennis. Appeltje eitje. 2-0.
Vijf minuten later was het weer raak. Opnieuw eenzelfde aanval over de vlanken van Rheden. Glen vlagte voor buitenspel, maar de scheidsrechter (die een speler van Rheden was en de tweede helft voetbalde) besloot niet in te gaan op het gevlag van Glen. 3-0.
Hierna werd AZSV wat feller, zowel verbaal als fysiek. Haico ging een kopduel aan, maar zijn directe tegenstander bedacht de bal weg te schieten op hoofdhoogte. Haico ging naar de grond en al snel was zijn gezicht rood van het bloed. Vanwege de medische onkunde bij AZSV keken enkele spelers en leiding van het sportieve Rheden naar de wond van Haico. Men gaf aan dat de wond gehecht moest worden. Ruben en Bas besloten met Haico mee te rijden naar de huisartsenpost in Velp. 
De wedstrijd ging verder. Vlak voor rust kreeg Rheden een (discutabele) penalty. Op de rand van het strafschopgebied werd een speler van Rheden neergelegd. Penalty, besloot de scheidsrechter. 4-0

Rust.
De rust was kon niet letterlijk rust genoemd worden. In de kleedkamer ging het er heftig aan toe. Iedereen was het er mee eens dat een 4-0 achterstand onnodig was. Enkele kleine ruzies werden gesust en optimistisch begonnen de mannen van Zeuven aan de tweede helft.
Al snel bleek dat de rollen compleet waren omgedraaid, al schoot Twan in de eerste minuut van de tweede helft nog wel een bal op zijn eigen doelpaal. In de 54e minuut schoorde Matti de 4-1, op aangeven van Jochem. Drie minuten later werd het 4-2. Jochem schoot de bal beheerst binnen na een pass van Dylan. Nog geen 3 minuten later was het opnieuw raak. Jochem scoorde opnieuwe. Dit keer op aangeven van Ingmar. 4-3.
Hierna waren de knollen op. AZSV kreeg nog een aantal grote kansen, maar de keeper hield alle ballen tegen door zijn lichaamslengte van 250 cm. 
Helaas. De tweede helft gingen we strijdend ten onder. 
Desondanks kunnen we terugkijken op een zeer goede tweede helft. Laten we stellen dat we het strijden voor elkaar volgend seizoen willen voortzetten. De coaches zijn er in ieder geval van overtuigd dat wij in dat geval hoger zullen eindigen. 

Mannen van het 4e, bedankt! Jullie bijdrage aan deze wedstrijd was enorm.
Man of the match: Jochem Wassink

Nu het einde van het seizoen is bereikt is het tijd om de balans op te maken. Wat de teamleden van Zeuven niet wisten, was dat er het hele seizoen al gestreden werd om de Gouden Slipper.
De Gouden Slipper is bestemd voor de topscorer van het seizoen, van Zeuven.

Hieronder het topscorer klassement:

1. Marco, 8 goals (waarvan 6 voor de winterstop)
2. Glen, Haico en Danny, 3 goals
3. Dylan en Matti, 2 goals
4. Wiebe, Bas, Nick, Niels en Ruben, allen 1 goal.
De overige goals werden gescoord door spelers van andere elftallen. 

Assisten-koning klassement:
1. Marco, 4 assists
2. Dylan, 3 assists
3. Bas en Nick, 2 assists
4. Wiebe, Danny, Dennis(!), Glen, Martijn en Haico, 1 assist


Marco gefeliciteerd met de Gouden Slipper! Hopelijk heeft de winnaar van volgend seizoen 3x zo veel goals op zijn naam staan. ;-)

nieuws@azsv-aalten.nl

Nieuws voor de AZSV site kunt u mailen naar: nieuws@azsv-aalten.nl

clubblad@azsv-aalten.nl

Kopij voor AZSVKontakt kunt u mailen naar: clubblad@azsv-aalten.nl

verslag@azsv-aalten.nl

Wedstrijdverslagen kunt u mailen naar: verslag@azsv-aalten.nl

toernooien@azsv-aalten.nl

Coördinator toernooien: toernooien@azsv-aalten.nl