Reclame Blok Top (A)

Twitter Follow Me

Follow us on Twitter

AZSV Zeuven speelt zich veilig na zwaarbevochten overwinning

29 april

Na een radiostilte van twee weken weer een verslag over de wedstrijd die vandaag is gevoetbald. Vandaag stond de ‘degradatie-kraker’ op het programma: AZSV 7 – AVW 6.
Het verschil tussen beide ploegen bedroeg voorafgaand aan de wedstrijd 5 punten, in het voordeel voor Zeuven.
Na een chaotische warming-up werd er om 14.45 uur afgetrapt op veld 4 met de volgende opstelling:

                       Dennis
Martijn – Sander – Twan – Ruben
Dylan – Matti – Bas – Wiebe (4e)
           Marco – Glen

Bank: Nick, Danny, Niels en coach Jesse
Afwezig: Haico, Wiebe

De heenwedstrijd in Westervoort werd met 2-1 verloren. De mannen van Zeuven waren dus tot op het bot gemotiveerd voor een revanche. Dit resulteerde in aardig positiespel en bij vlagen mooi tiki-taka-voetbal. Toch was het AVW dat op voorsprong kwam. Twan, die een ijzersterke wedstrijd speelde, kopte de bal wat zacht terug op doelman Dennis. Dennis schatte de bal, op het onvoorspelbare kunstgras, verkeerd in en schoot onder de bal door. De doorjagende spits profiteerde van de knieverzakking van Dennis en liep de bal over de doellijn. 0-1
Na de voorsprong van AVW sloeg de paniek er even in bij Zeuven. Het voetbal werd chaotisch en enkele spelers maakten wat vieze overtredingen. Het mooie was dat júist AVW hierdoor gefrustreerd werd en de grens van de scheidsrechter begon op te zoeken.
Rust.

De eerder goedlopende 442-formatie leek deze wedstrijd niet toepasbaar en dus werd er besloten om te switchen naar 433-spel:
                   Dennis
Dylan – Sander – Twan – Ruben
    Nick – Matti – Sander (4e)
    Niels – Marco – Danny

Na een goede rustpauze ging Zeuven de tweede helft in. De formatie wijziging was voor AVW niet te begrijpen. AZSV 7 speelde AVW compleet van de mat. Het leek zelfs alsof we met een man meer speelden.
Al in de 52e minuut kreeg AZSV vanuit de zoveelste corner wat hulp van de scheidsrechter. Ruben ging mee naar voren en was scherp voor het doel. Zijn intikker leek in vele ogen niet over de achterlijn, maar de scheidsrechter had dit anders gezien. 1-1
Na deze gelijkmaker roken de mannen van Zeuven bloed. Letterlijk, wel te verstaan. Het stroeve kunstgras had ondertussen menig knie en heup doen bloeden. Het voetbal werd er echter niet minder op. AZSV 7 bleef de combinatie zoeken.  Uit een vlotte aanval en strakke passes kreeg Niels de bal voor zijn voeten. Hij twijfelde geen moment en schoot de bal onder de keeper door. Zijn eerste goal (en zeker niet de laatste) voor Zeuven, sinds meer dan een jaar! 2-1!
De slotfase werd weer wat slordiger. Achterin werd het wat nonchalant. AVW kreeg wat kleine kansen. Gelukkig traint AZSV 7 niet op counters. De derde goal viel namelijk uit een perfect uitgevoerde counter. Dennis gooide de bal naar Martijn. Martijn gaf (voor het eerst in zijn carrière?) een voortreffelijke steekpass op Danny en hij schoof de bal in de verre hoek. 3-1! EINDE
Wat een heerlijke manier om de naaste concurrent te verslaan. Na afloop bleek ook nog eens dat DZC 7 met 7-3 had verloren. Dit betekent dat we zelfs, voor het eerst in maanden, weer een plaats gestegen in de ranglijst. Laten we deze plek dan ook vasthouden nu! 

Mannen van het 4e: bedankt dat jullie beiden een helft wilden spelen voor Zeuven!
Mannen van Zeuven: top gedaan vandaag! Volgende week spelen we uit, tegen VVO: de tegenstander waar we thuis met 1-0 van wonnen. Gaan we deze overwinning herhalen?
Tot dan!

Man of the match: Twan van Scheepen

nieuws@azsv-aalten.nl

Nieuws voor de AZSV site kunt u mailen naar: nieuws@azsv-aalten.nl

clubblad@azsv-aalten.nl

Kopij voor AZSVKontakt kunt u mailen naar: clubblad@azsv-aalten.nl

verslag@azsv-aalten.nl

Wedstrijdverslagen kunt u mailen naar: verslag@azsv-aalten.nl

toernooien@azsv-aalten.nl

Coördinator toernooien: toernooien@azsv-aalten.nl