Reclame Blok Top (A)

Twitter Follow Me

Follow us on Twitter

AZSV besluit competitie met nederlaag

20170513 33837

AZSV heeft de laatste wedstrijd van het seizoen met 1-3 verloren van Flevo Boys. De ploeg van Dennis van Toor had zich vorige week definitief gehandhaafd in de hoofdklasse, maar kon dit geen luister bijzetten met een overwinning. Flevo Boys moest winnen, maar was afhankelijk van de uitslag in Nijkerk tussen NSC en Eemdijk. De Nijkerkers wonnen, waardoor de ploeg uit Emmeloord toch nog nacompetitie moet spelen om handhaving en de periodetitel om promotie moet inleveren ten faveure van csv Apeldoorn. Voor AZSV zit het seizoen er op, terwijl Flevo Boys de nacompetitie moet beginnen tegen Bennekom en WNC uit Waardenburg.

AZSV begon aan de laatste competitiewedstrijd in de wetenschap dat acht spelers op scherp stonden en dat ze bij een gele kaart voor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen geschorst zouden zijn. Aangezien de roodwitten geen bekerwedstrijden voorafgaand aan de nieuwe competitie hebben, zou dat betekenen dat Jonathan Goosen, Freek Mulder, Yordi Orriëns, Bram Rensing, Robbin Thuss, Michael Vaags en Niek te Veluwe bij de start van het nieuwe seizoen geschorst zouden zijn als ze geel zouden krijgen. Alleen de vertrekkende Mart Schutten heeft met RKZVC bekerwedstrijden en uitgerekend hij kreeg de enige kaart van de wedstrijd, zodat hij straks op de eerste zondag in september een vrije dag heeft.

20170513 3373920170513 33752

Voor Max Jansen was het een speciaal duel, want hij begon voor het eerst sinds veertien maanden weer in de basis van AZSV. Afgelopen dinsdag viel hij al in bij de halve finale van de Achterhoek Cup. Hij zal met gemengde gevoelens terugdenken aan zijn comeback, want hij leidde met een verkeerde terugspeelbal de nederlaag van AZSV in. Vlak voor de pauze kwam Flevo Boys op 0-1 door Aran Nijboer op aangeven van Arnoud Post, maar meteen na de pauze maakte Rick Bouwmeister gelijk, 1-1. In die fase speelde AZSV goed tot de terugspeelbal van Max Jansen, waardoor Frank Post 1-2 aantekende. AZSV probeerde Flevo Boys terug te dringen, maar moet ook oppassen voor de sneller counters van de polderbewoners. Toen Jonathan Goosen ongelukkig hands maakte bij een sliding om een kans voor Timon Rorije te voorkomen, legde scheidsrechter Gils uit Winschoten de bal op de stip. De naar Staphorst vertrekkende William de Boer tilde de stand naar 1-3. De thuisclub kreeg nog één grote kans door Niek te Veluwe, maar moest de vierde thuisnederlaag op rij slikken.

20170513 3376620170513 33812

Terugblikkend op het seizoen kunnen we constateren, dat AZSV zich voor het vierde seizoen op rij heeft weten te handhaven in de hoofdklasse. De ploeg van Dennis van Toor behaalde in uitwedstrijden 24 punten en op het eigen sportpark Villekamp 14 punten en was een week voor het einde van de competitie veilig. Topscorer werd Rik van der Eerden met 18 goals, terwijl Rick Bouwmeister met 9 doelpunten op de tweede plek eindigde.

20170513 3382320170513 33825

Na de wedstrijd werd er afscheid genomen van Mart Schutten (naar RKZVC), Coplan Soumaoro (naar DETO Vriezenveen), Maurice Bartelds (assistent-trainer bij SVZW), Rick Bouwmeister (onbekend) en Sven Spekking (stapje terug). Ze zullen nog wel aanwezig zijn bij de finale van de Achterhoek Cup zaterdag 10 juni tegen Concordia Wehl.

AZSV-Flevo Boys 1-3 (0-1). 40. 0-1 Aran Nijboer, 46. 1-1 Rick Bouwmeister, 54. 1-2 Frank Post, 68. 1-3 William de Boer (pen.).

Scheidsrechter G. Gils uit Winschoten gaf een gele kaart aan Mart Schutten.

Opstelling AZSV: Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Max Jansen, Yordi Orriëns, Bram Rensing (46. Jonathan Goosen), Sven Spekking, Niek te Veluwe, Mart Schutten (90. Giovanni Malawau), Coplan Soumaoro (77. Maurice Bartelds), Rick Bouwmeister, Rik van der Eerden.

Opstelling Flevo Boys: Rodney Rosink, Roelof Strikwerda, Lars Rudmer Klijnstra, Arnoud Post, Frank Post (90. Arjen Spaan), Aran Nijboer, Timon Rorije (88. Jarno van der Wal), William de Boer (81. Allan Bakker), Harvey de Boer, Tjisse Kerkstra, Geert-Arend Roorda. 

Meer foto's click hier

nieuws@azsv-aalten.nl

Nieuws voor de AZSV site kunt u mailen naar: nieuws@azsv-aalten.nl

clubblad@azsv-aalten.nl

Kopij voor AZSVKontakt kunt u mailen naar: clubblad@azsv-aalten.nl

verslag@azsv-aalten.nl

Wedstrijdverslagen kunt u mailen naar: verslag@azsv-aalten.nl

toernooien@azsv-aalten.nl

Coördinator toernooien: toernooien@azsv-aalten.nl