Reclame Blok Top (A)

Twitter Follow Me

Follow us on Twitter

AZSV stelt hoofdklasserschap veilig

AZSV speelt ook komend seizoen in de hoofdklasse. De ploeg van Dennis van Toor speelde in Bunschoten-Spakenburg met 3-3 gelijk tegen Eemdijk en pakte het laatste puntje dat nodig was om zich veilig te spelen. Het was alleen jammer, dat scheidsrechter van de Waerdt uit Veenendaal zijn laatste wedstrijd als fluitist zelf regisseerde. Hij hielp de thuisclub in de slotfase iets te nadrukkelijk om de opgelopen 1-3 achterstand in te lopen.

 

Het benodigde puntje werd behaald, maar toch stapten de AZSV-spelers met een zuur gevoel van het veld in Bunschoten-Spakenburg. Een 1-3 voorsprong konden ze niet over de streep trekken, mede door enkele beslissingen van scheidsrechter Van de Waerdt. De leidsman had bij de KNVB aangegeven graag zijn laatste duel als scheidsrechter bij Eemdijk te willen leiden en gaf vlak voor tijd erg gemakkelijk een vrije trap en een strafschop aan de thuisclub, die vervolgens alsnog gelijk maakten. De bloemen waren na afloop voor de afscheidnemende Eemdijkers en Van de Waerdt, terwijl AZSV met slechts één punt huiswaarts ging.

AZSV begon aan de voorlaatste wedstrijd van het seizoen in de wetenschap dat nog één punt nodig was om zich officieel veilig te spelen. De roodwitten begonnen zonder de voorhoede van de laatste weken, want Rik van der Eerden kon vanwege werkverplichtingen niet meedoen en Robbin Thuss zat op de bank. Daarvoor vormden Rick Bouwmeister en Maurice Bartelds de aanval van de Aaltenaren.

Na de goede start van de thuisclub waren er een aantal goede kansen voor AZSV. Twee schoten van Mart Schutten troffen net geen doel. Aan de andere kant keerde Matthijs Ebbers een schot van Rutger Huygen. Tien minuten voor de pauze trof Coplan Soumaoro de paal en kort daarna schoot Argjend Selimi over het doel van Matthijs Ebbers. Toch nam AZSV kort voor de pauze de leiding. Coplan Soumaoro zette Rick Bouwmeister met een bekeken steekpassje vrij voor Ruizendaal en Bouwmeister maakte geen fout, 0-1. Op slag van rust hadden de Aaltenaren geluk, dat een schot van Rutger Huygen via de paal naast ging.

In de tweede helft probeerde Eemdijk de gelijkmaker te forceren wat meer ruimte betekende voor de AZSV-voorwaartsen. De eerste kans was voor Coplan Soumaoro, die van grote afstand doelman Ruizendaal probeerde te passeren, maar zijn lob ging net naast. Meteen daarna keerde Ruizendaal een inzet van Freek Mulder, terwijl scheidsrechter Van de Waerdt een handsbal in eerste instantie over het hoofd zag. Kort daarna scoorde Rick Bouwmeister zijn tweede treffer uit een voorzet van Niek te Veluwe, 0-2. AZSV kreeg nog meer ruimte, maar maakte daar geen gebruik van. Niek te Veluwe kon alleen op Ruizendaal af op aangeven van Maurice Bartelds, maar de doelman redde bekwaam.

Vervolgens waren er kansen over en weer. Matthijs Ebbers redde bij een inzet van Jasper Bolland en Ruizendaal was alert bij een schot van Rick Bouwmeister. Dertien minuten voor tijd liet scheidsrechter Van de Waerdt zich gelden. Hij zag een handsbal van Sven Spekking en uit die vrije trap kwam een omhaal van Jan de Graaf plots voor de voeten van Jordie Huijgen, die 2-3 maakte. Daarna zette de thuisclub nog eens extra aan en toen Fouad Belarbi over de benen van Michael Vaags buitelde, terwijl de bal de doellijn al bijna passeerde, legde Van de Waerdt de bal op de stip. Zeger Beukers pakte dit cadeautje uit en schoot deze bijzonder gemakkelijk gegeven strafschop achter Matthijs Ebbers, 3-3. In de laatste minuut ging een vrije trap van Zeger Beukers nog net naast het doel van Ebbers, waarna Van de Waerdt voor de laatste maal in zijn carrière voor het einde floot en de bloemen van gastheer Eemdijk in ontvangst nam.

Komende zaterdag moet AZSV nog één wedstrijd spelen tegen Flevo Boys, dat nog in de strijd om handhaving is gewikkeld.

Eemdijk-AZSV 3-3 (0-1). 41. 0-1 Rick Bouwmeister, 55. 0-2 Rick Bouwmeister, 71. 1-2 Fouad Belarbi, 72. 1-3 Maurice Bartelds, 77. 2-3 Jordie Huijgen, 88. 3-3 Zeger Beukers (pen.).

Scheidsrechter R. H.J. van de Waerdt uit Veenendaal gaf een gele kaart aan Matthijs Ebbers.

Opstelling AZSV: Matthijs Ebbers, Freek Mulder (78. Michael Vaags), Yordi Orriëns, Jonathan Goosen, Bram Rensing, Sven Spekking, Niek te Veluwe, Mart Schutten, Coplan Soumaoro, Maurice Bartelds (75. Robbin Thuss), Rick Bouwmeister.

Opstelling Eemdijk: Gerben Ruizendaal, Zeger Beukers, Jan Pieter Hartog, Wouter Bout, Rogier Gilkes, Jan de Graaf, Jasper Bolland (68. Nicky Baggelaar), Fouad Belarbi, Rutger Huygen (56. Jordie Huijgen), Sjohn van Gulik, Argjend Selimi. 

nieuws@azsv-aalten.nl

Nieuws voor de AZSV site kunt u mailen naar: nieuws@azsv-aalten.nl

clubblad@azsv-aalten.nl

Kopij voor AZSVKontakt kunt u mailen naar: clubblad@azsv-aalten.nl

verslag@azsv-aalten.nl

Wedstrijdverslagen kunt u mailen naar: verslag@azsv-aalten.nl

toernooien@azsv-aalten.nl

Coördinator toernooien: toernooien@azsv-aalten.nl