Reclame Blok Top (A)

Twitter Follow Me

Follow us on Twitter

AZSV MO11-1 PAKT KNVB BEKER IN APELDOORN

Na een bloedstollend spannende finale in Apeldoorn, hebben de meisjes van AZSV Aalten onder elf de KNVB beker van district Oost in de wacht gesleept. De temperatuur was dertig graden, de hartslag boven de 160, zowel binnen als buiten de lijnen. De meiden van AZSV waren vorige week al kampioen in de eerste klasse geworden. Dat gold ook voor tegenstander SDV Barneveld, en dus werd het een heus titanengevecht.

Beker 2

Barneveld schiet uit de startblokken en zet de meisjes uit Aalten direct onder zware druk. Maar met uitstekend verdedigend werk en een fantastische keeper, weet AZSV de deur goed dicht te houden. Nadat de eerste storm is uitgeraasd, begint AZSV de druk op te voeren. Dit leidt tot een paar goede kansen en zelfs een penalty, nadat een Barnevelds meisje hands maakt. Helaas wordt de penalty gemist. En zo wordt er met 0-0 gerust in de schaduw van de Veluwse bossen.

Na rust trekt AZSV het spel al snel naar zich toe. Op haar eigen technisch bekwame wijze neemt Hester de bal op het middenveld aan, waarna ze het leer ineens op de pantoffel neemt. De keeper duikt nog, maar te laat… AZSV op voorsprong. Dolle vreugde langs de lijn door de meegereisde supportersschare die zich met vlaggen, toeters en trommels hebben uitgerust.

Een paar minuten en een extra ingelast drinkpauze later komt de bal voor de voeten van Sara, die de bal prachtig in het doel puntert. 2-0 en de wedstrijd lijkt beslist. Niets is minder waar, want Barneveld recht de rug en scoort onmiddellijk na de aftrap de aansluitingstreffer. Met nog een kwartier te spelen is het nog lang niet binnen. Er volgt een zinderende slotfase, waarin zowel Barneveld als AZSV grote kansen krijgen. Een loeihard schot richting kruising wordt door keeper Romee vakkundig gered en zo verstrijken de laatste minuten. De scheidsrechter fluit af en dan kan het grote feest beginnen.

Beker 3

Op het bordes in Apeldoorn krijgen de meisjes een knots van een beker overhandigd, een mooie medaille en een kleinere beker voor elk speler. Na de prijsuitreiking wordt er (kinder)champagne geschonken en wacht er nog een feestbezoek aan McDonald’s. Het personeel kan het feestgejoel wel waarderen en trakteert het voltallige team op ijsjes.

nieuws@azsv-aalten.nl

Nieuws voor de AZSV site kunt u mailen naar: nieuws@azsv-aalten.nl

clubblad@azsv-aalten.nl

Kopij voor AZSVKontakt kunt u mailen naar: clubblad@azsv-aalten.nl

verslag@azsv-aalten.nl

Wedstrijdverslagen kunt u mailen naar: verslag@azsv-aalten.nl

toernooien@azsv-aalten.nl

Coördinator toernooien: toernooien@azsv-aalten.nl