Reclame Blok Top (A)

Twitter Follow Me

Follow us on Twitter

AZSV MO11-1 wint zinderende topper

Op deze zonnige zaterdagmorgen staat het kampioenschap in de eerste klasse op het spel vandaag. Onze tweede-klasse-kampioen speelt als promovendus een geweldig seizoen. De bekerfinale werd al behaald en nu spelen de Aaltense supermeiden om de koppositie tegen het sterke Halle. De winnaar van deze wedstrijd maakt een grote kans op de titel.

De spanning voor deze wedstrijd is te voelen. Met de zenuwen in de kuiten wordt er afgetrapt. AZSV gaat goed van start en komt al vrij snel op een voorsprong via een geplaatst schot van Hester. Halle beschikt echter over een vechtmachine met een paar razendsnelle en sterke speelsters. AZSV moet achteruit en blijft ternauwernood overeind. Voorin missen we wat slagkracht en het ontbreekt aan de nodige felheid. Dat kan niet lang goed gaan en zo blijkt… vlak voor rust scoort Halle de gelijkmaker. Gelukkig staat Romee uitstekend te keepen, anders hadden we zeker tegen een achterstand aangekeken.

De tweede helft moet er uit een ander vaatje getapt worden, maar Halle is in deze fase een stuk beter. Dat betaalt zich uit met een 1-2 voorsprong. Er zijn nog ruim tien minuten te spelen en de AZSV-meiden moeten nu echt in de aanval. Gelukkig wordt dit signaal goed opgepikt. Als Benthe uitstekend uitverdedigt, komt Danique aan de bal. Die zet voor en daar staat Sara die met gevaar voor lijf en leden de bal tegen de netten schiet. Het is 2-2 en na wat tranen door de harde landing, breekt al snel de lach door bij onze spits. Er is nog tijd voor een slotoffensief…

De spanning wordt bijna teveel voor spelers en staf, maar Halle loopt ook op de laatste benen. Janneke heeft de hele wedstrijd sprintjes getrokken over de hele lengte van het veld. Ze pikt de bal op en begint maar weer eens aan een rush naar voren. Ze legt aan en poeiert de bal in het doel. 3-2 voor en nog drie minuten te gaan. De toeschouwers gaan volledig uit hun dak. Een minuut later schiet Danique de verlossende 4-2 in het doel. Dat is haar gegund want ze schoot al twee keer op de lat in de tweede helft. Met hangen en wurgen overleeft AZSV en staat nu fier en ruim op kop in de eerste klasse.

nieuws@azsv-aalten.nl

Nieuws voor de AZSV site kunt u mailen naar: nieuws@azsv-aalten.nl

clubblad@azsv-aalten.nl

Kopij voor AZSVKontakt kunt u mailen naar: clubblad@azsv-aalten.nl

verslag@azsv-aalten.nl

Wedstrijdverslagen kunt u mailen naar: verslag@azsv-aalten.nl

toernooien@azsv-aalten.nl

Coördinator toernooien: toernooien@azsv-aalten.nl